سنسور اکسیژن چیست؟

انواع مختلفی از سنسورهای اکسیژن وجود دارد، از جمله سنسورهای سنتی، که نسخه‌های قدیمی محسوب می‌شوند، و حسگرهای نسبت سوخت هوا یا AFR، که پیچیده‌ترین حسگرها در نظر گرفته می‌شوند.

سنسورهای مدرن AFR می توانند مقدار دقیق اکسیژن در اگزوز را بدون تاخیر و در زمان واقعی تعیین کنند. یک سنسور اکسیژن معیوب می تواند هم به خودرو و هم به محیط زیست آسیب برساند، زیرا با وجود ترکیب نادرست بنزین و اکسیژن در موتور، آلاینده های بیشتری از اگزوز خارج می شود.

از آنجایی که مبدل کاتالیزوری برای عملکرد صحیح به ترکیب خاصی از اکسیژن متکی است، به طور بالقوه می تواند آسیب قابل توجهی را متحمل شود. برای عوض کردن سنسور اکسیژن باید خودرو را به نزدیک ترین امداد خودرو در اهواز ببرید.

امداد خودرو در اهواز
امداد خودرو در اهواز

آیا سنسور اکسیژن به امداد خودرو شبانه روزی نیاز دارد؟

عوامل زیادی بر نسبت اکسیژن در موتور تأثیر می‌گذارند، از جمله دمای موتور، فشار گیج و ارتفاع. از آنجایی که سطوح پایین اکسیژن منجر به یک ترکیب قوی می شود، مقدار قابل توجهی از سوخت پس از سوختن باقی می ماند. از سوی دیگر، غلظت بالای اکسیژن نتیجه اختلاط ضعیف و سوخت ناکافی در سیستم است. هر دو نتیجه نامطلوب هستند و سنسور اکسیژن از هر دوی آنها آگاه است و سیگنالی را به واحد کنترل موتور (ECU) ارسال می کند تا مقدار بنزین ورودی به موتور را تغییر دهد. برای تست این کار باید به امداد خودرو در اهواز مراجعه کنید. به عبارت دیگر، سنسور اکسیژن در خودرو، مقدار اکسیژن موجود در گازهای خروجی موتور را کنترل می کند. ماژول کنترل پیشرانه (PCM) این داده ها را در زمان واقعی تجزیه و تحلیل می کند تا نسبت بهینه هوا به سوخت را برای موتور محاسبه کند. این سنسور در سیستم اگزوز قرار می گیرد و به موتور اجازه می دهد تا عملکرد موثرتری داشته باشد و از این رو آلاینده ها را کاهش می دهد. سنسور اکسیژن داده ها را به PCM خودرو ارسال می کند تا نسبت بهینه هوا به سوخت موتور حفظ شود. یک سنسور اکسیژن معیوب می تواند تأثیر قابل توجهی بر آلایندگی و عملکرد موتور داشته باشد. اگر خودتان نتواستید این مسئله را حل کنید باید شماره امداد خودرو را بگیرید. از آنجایی که مکان برای تشخیص میزان اکسیژن حیاتی است، این سنسورها در دو مکان مجزا در داخل خودرو قرار می گیرند. سنسورهای اکسیژن بالادست بین منیفولد اگزوز و مبدل قرار دارند، در حالی که سنسورهای پایین دست بین مبدل صدا خفه کن و مبدل کاتالیزوری قرار دارند. سایت دوم پیچیده تر است زیرا وظیفه ارسال نشانه های سطح اکسیژن به ECU را بر عهده دارد. مبدل پایین دست هدف کاملاً متفاوتی را انجام می دهد و کارایی خود مبدل کاتالیزوری را اندازه گیری می کند. در ادامه باید خودرو را به نزدیک ترین امداد خودرو در اهواز ببرید.

نشانه های خرابی سنسور اکسیژن و مراجعه به امداد خودرو سایپا

موارد زیر نشانه های رایج خرابی سنسور اکسیژن هستند:

۱- فعال کردن چراغ چک و بازرسی آن

اگر سنسور اکسیژن معیوب یا بد کار کند چراغ چک موتور روشن می شود. به محض روشن شدن این چراغ، وسیله نقلیه خود را نزد یک تکنسین مجرب ببرید. این چراغ به دلایل مختلفی می تواند روشن شود، بنابراین بسیار مهم است که توسط متخصصی که بتواند مشکل اصلی را به دقت بررسی کند، بررسی شود. اگر خودروی شما مسافت طولانی را طی کرده است، به احتمال زیاد سنسور اکسیژن معیوب دارد که باید تعویض شود. امداد خودرو در اهواز در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.

۲- مسافت پیموده شده گاز ضعیف و بوی تخم مرغ گندیده!

در صورت نقص عملکرد سنسور اکسیژن، سیستم های توزیع سوخت و احتراق خاموش می شوند. اگر یک حسگر اکسیژن اشتباه ترکیب نسبت هوا به سوخت را مختل کند یا سوخت بیش از حد به موتور تزریق کند، مسافت پیموده شده بنزین خودرو آسیب خواهد دید. این بنزین اضافی در موتور باعث می شود موتور بوی تخم مرغ فاسد و گوگرد بدهد و حتی ممکن است باعث شود که اگزوز دود سیاه تولید کند. اگر مرتباً باک بنزین خود را پر می کنید، تعداد گالن های مصرفی و چند بار آن را یادداشت کنید. اگر بالاتر از حد معمول است، باید یک تکنسین حرفه ای سنسور اکسیژن را بررسی کنید، بهترین کار ممکن مراجعه به کلید ساز کیانپارس است.

امداد خودرو در اهواز
امداد خودرو در اهواز

 

 

۳-درست کار نکردن موتور و مراجعه به امداد خودرو در اهواز

هنگامی که یک سنسور اکسیژن در یک خودرو از کار می افتد، خودرو ممکن است به طور غیرقابل پیش بینی، آزاردهنده یا نامنظم عمل کند. سایر مشکلات عملکرد موتور، مانند کاهش قدرت و توقف، نیز ممکن است رخ دهد. از آنجایی که خروجی سنسور اکسیژن بر زمان‌بندی موتور، فواصل احتراق و نسبت هوا به سوخت تأثیر می‌گذارد، یک سنسور معیوب می‌تواند این فرآیندهای مناسب را مختل کند و در میان سایر مشکلات، موتور را به اشتباه یا خاموش کند.

 ۴-عدم موفقیت در تست آلودگی

اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که خودروی شما به طور منظم در معرض آزمایش آلاینده‌ها قرار می‌گیرد، یک سنسور اکسیژن معیوب ممکن است باعث رد شدن شما در آزمایش شود! یک سنسور اکسیژن معیوب به قدری کربن تولید می کند که در ۵۰ درصد از تست های انتشار رد می شود. بنابراین، اگر آزمایش ناموفق باشد، حسگر اکسیژن احتمالا از بین می رود. این همیشه به سنسور اکسیژن متصل نیست، اما مشکل اصلی وقتی که نگاه کنید مشخص می شود. خواهشا خودرو را برای این منظور پیش متخصص امداد خودرو در اهواز ببرید.

 

 

۵-توقف موتور در هنگام شتاب گیری

واحد کنترل الکترونیکی (ECU) برای تنظیم مقدار بنزین مورد نیاز در هنگام شتاب گیری ناگهانی به دلیل نقص سنسور اکسیژن تلاش می کند. این ممکن است به این دلیل باشد که حسگر حسگر همیشه در حلقه باز کار می کند و سطوح اکسیژن صحیح را در طول شتاب گزارش نمی کند. همچنین با فشار دادن پدال گاز ممکن است باعث شتاب آهسته خودرو شود.

۶- دور موتور بیش از حد در هنگام توقف وسیله نقلیه

هنگامی که خودرو روی سطح صاف ساکن است، دور در دقیقه باید کمتر از ۱۰۰۰ باشد، اما اگر به ۲۰۰۰ یا ۳۰۰۰ برسد، مشکل مهمی دارید. این ممکن است نشان دهنده مشکلی در خودرو، مانند سنسور اکسیژن باشد. از آنجایی که خروجی سنسور اکسیژن بر زمان بندی موتور، فواصل احتراق و نسبت هوا به سوخت تأثیر می گذارد، یک سنسور معیوب می تواند عملکرد عادی خودرو را مختل کند و ریتم موتور نامنظم ایجاد کند. بهترین پیشنهاد پیش روی شما مراجعه به مرکز امداد خودرو در اهواز است.

امداد خودرو در اهواز

امداد خودرو در اهواز

 

چگونه می توان خرابی سنسور اکسیژن را تشخیص داد؟

اگر ابزار مناسبی در اختیار داشته باشید، می توانید به تنهایی یک سنسور اکسیژن معیوب را تشخیص دهید. این گجت ها دارای رابط OBD2 و اسکنر (ابزار دیاگ) و همچنین یک ولت متر دیجیتال هستند و یک پروب اکسیژن همراه با ولت متر برای آزمایش مستقیم سنسور اکسیژن استفاده می شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کابل های اطراف سنسور را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هنوز در وضعیت عالی کار می کنند. پس از اتمام این روش، موتور را روشن کنید و منتظر بمانید تا گرم شود. تقریباً بیست دقیقه رانندگی موتور را به اندازه کافی گرم می کند. امداد خودرو در اهواز این مشکل را برای شما حل خواهد کرد، پس از اینکه خودرو به اندازه کافی گرم شد، می توانید آن را خاموش کنید تا زمانی که عیب یابی انجام شود. وقتی همه اتصالات را کامل کردید، موتور را روشن کنید و نشانه های ولتاژ روی ولت متر خود را بررسی کنید. ولتاژ سنسور باید بین ۰.۱ تا ۰.۹ ولت باشد. یک سنسور ناکارآمد سیگنال کاملا متفاوتی تولید می کند که یا خیلی زیاد یا خیلی کم است. دو آزمایش دیگر وجود دارد که ممکن است برای بازرسی سنسورهای اکسیژن استفاده شود. تست اول به پاسخ سنسور اکسیژن به حالت سوخت کم چربی می پردازد، در حالی که تست دوم به پاسخ سنسور به شرایط سوخت غنی می پردازد. اگر سنسور مورد نظر هر دو تست را پشت سر بگذارد، ممکن است عامل دیگری در کاهش راندمان سوخت موثر باشد. متخصصان امداد خودرو در اهواز این کار را برای شما حل خواهند کرد.

 

 

چه زمانی باید سنسور اکسیژن معیوب را تعویض کنید؟

سن خودرو نیز در طول عمر سنسور اکسیژن حیاتی است. برای مثال، خودروهایی که بین سال‌های ۱۹۷۶ و اوایل دهه ۱۹۹۰ تولید می‌شوند، نیاز دارند که حسگر هر ۵۰۰۰۰ تا ۸۰۰۰۰ کیلومتر به‌روزرسانی شود. سنسورهای نسل اول اکسیژن که از اواسط دهه ۱۹۸۰ تا اواسط دهه ۱۹۹۰ در خودروها استفاده می شد، باید هر ۱۰۰۰۰۰ کیلومتر تعویض شوند. سنسور در خودروهای فعلی هر ۱۶۰۰۰۰ کیلومتر تغییر می کند. برای این منظور باید امداد خودرو در اهواز را امتحان کنید.

 

امداد خودرو در اهواز

تمامی هزینه های های جاری در این زمینه بسته به میزان حمل و نقل ومسافت بین جاده ای دارد.

بله، امداد خودرو یکی از بهترین روش های یدک کشی در ایران می باشد.

تنها راه ارتباطی با امداد خودرو در ایران مراجعه به وبسایت امدادگران ایران است.